Oltó. Lehet növényi vagy állati eredetű. Állati eredetű a szopós borjú vagy kiskecske gyomrából készült sózással, szárítással vagy egyéb módon. Növényi eredetű – a különféle növényeket vagy azok nedvét használják fel. Ilyenek: tejoltófű (Gallium verum), sóska (Rumex acetosa), zöld dióhéj, vadalma, vadkörte, kökény, meggy és alma leve, tisztesfű ecetben főzve, erjesztett nyírfalevél stb. Többnyire akkor használják, ha az állati eredetű oltó elfogyott, vagy különleges ízhatást, gyógyhatást akarnak elérni. Legújabban baktérium eredetű oltót is használnak. (forrás >>)
Sajtkészítéshez oltó vásárlása:
Az oltó,Chy-Max tm Plus és viszonylag olcsón beszerezhető
Magyar Tejkutato Intézet KFT-től.
Cím Mosonmagyaróvár,Lucsony u. 24.
Sajtbaktérium kultúra ugyanitt, és postán is elküldik.:).
Házi sajtkészítés fórum >>
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése